Sastanak sa resornim ministrom gospodinom Damirom Žugom

Predstavnici Internacionalnog univerziteta u Goraždu danas su bili u posjeti Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport gdje je održan zajednički sastanak sa predstavnicima resornog ministarstva.

Uz resornog ministra Damira Žugu i rektora Internacionalnog univerziteta u Goraždu prof.dr. Seada Avdića, sastanku je prisustvovala i direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota, a razgovarano je o radu i planovima Univerziteta, te nastavku saradnje s ciljem da se osigura da Internacionalni univerzitet u Goraždu budućim studentima osigura kvalitetno obrazovanje.

Rektor Avdić je upoznao predstavnike resornog ministarstva i Pedagoškog zavoda da su danas započeli radovi na izgradnji zgrade Univerziteta, koja bi studentima trebala omogućiti uslove za dobar i uspješan rad.

Kako je ovom prilikom istaknuto, planom aktivnosti Univerziteta zacrtano je da se svi radovi završe najkasnije za dvije godine, te steknu potpuni uslovi za rad u tom objektu.

Ministar Žuga iskazao je spremnost da se započeta saradnja nastavi, te da se u svim segmentima u predstojećem periodu ostvari što kvalitetnija saradnja.

S tim u vezi, istaknuto je da će resorno ministarstvo u narednom periodu formirati tročlanu komisiju u koju će biti uključeni eksperti iz određenih oblasti, a koja bi, nakon izvršenih procjena, trebala dati kompletan pregled i jasnu sliku o uslovima koje nudi Internacionalni univerzitet u Goraždu.

Na kraju sastanaka, iskazano je uvjerenje da će Internacionalni univerzitet u Goraždu biti u mogućnosti da studentima pružiti kvalitetno i dobro obrazovanje.

18489604_457932757878060_7790140178991380126_o

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *